Aanvraag standplaats antiek- en rommelmarkt

Stad Turnhout organiseert de antiek- en curiosamarkt elke zondag op en rond het Warandeplein. De markt vindt plaats van 7 tot 12.30 uur. Je kunt er vrij een plaats innemen maar als je binnen een tafel wilt, moet je die vooraf reserveren.

Soms worden ook specifieke rommelmarkten georganiseerd die langer duren (tot bijvoorbeeld 17 uur) en plaatsvinden op andere locaties (bijvoorbeeld op de Grote Markt of de Jacobsmarkt).

Voorwaarden

Enkel particulieren die graag hun oude spullen te koop willen aanbieden, kunnen een standplaats innemen op de antiekmarkt.

Terug naar boven

Procedure

Een tafel in de overdekte ruimte moet steeds op voorhand gereserveerd worden bij de Marktleiding en dit vóór zaterdag 13 uur voor de daaropvolgende zondag.

Er zijn vrije plaatsen buiten op het Warandeplein (niet op het gras) en in de Kasteeldreef.

Terug naar boven

Bedrag

Kostprijs standplaats binnen (beide bedragen moeten betaald worden):

  • 3 euro per tafel (te betalen aan de Scouts die de tafels plaatsen)
  • 3 euro per tafel (te betalen aan de Marktleiding die de bijdrage komt ophalen)

Kostprijs standplaats buiten (te betalen aan de Marktleiding die de bijdrage komt ophalen):

  • 3 euro voor 3 meter
  • 1,50 euro voor 3 meter voor kinderen onder 14 jaar (let op: het kind moet aanwezig zijn op de stand en er moet speelgoed worden verkocht)
  • 9 euro voor meer dan 3 meter (maximaal 6 meter)

Vanaf 1 oktober 2017 kun je als losse standhouder betalen met een bank- of kredietkaart. Tot eind 2017 kun je ook nog cash betalen aan de marktmeester, maar daarna niet meer.

Indien je geen bank- of kredietkaart hebt moet je vooraf een ticket kopen aan de onthaalbalie van het Stadskantoor, Campus Blairon 200.

Terug naar boven

Regelgeving