11.11.11-campagne 2022

 

De klimaatcrisis treft niet iedereen gelijk. Integendeel. De grootste gevolgen raken vooral de mensen en landen die er het minst verantwoordelijk voor zijn en die weinig middelen hebben om er iets aan te doen. In Bangladesh verdwijnen vissersdorpen in de stijgende zee. In Zambia leidt de droogte tot extreme hongersnood. In Brazilië worden volledige gemeenschappen verdreven door bosbranden.

Dat klimaatonrecht is een gevolg van het oneerlijke systeem. We moeten het dus bij de wortels aanpakken. Het enige juiste antwoord op de klimaatverandering is een systeemverandering.

Daar gaat 11.11.11 voor! Samen schudden we overheden en bedrijven wakker, financieren we lokale projecten en zorgen we ervoor dat iedereen ter wereld de klimaatuitdagingen de baas kan. Samen pakken we klimaatonrecht aan. Nu het nog kan!

11.11.11 Turnhout presenteert

Vrijdag 9 december om 20 uur:  quiz ten voordele van 11.11.11.
Waar: Zaal De Futur – Wezenstraat 6 – 2300 Turnhout

Wat mag u verwachten?

Een quiz doorspekt met linken, tafelrondes ter bevordering van het groepsgevoel en hier en daar een muziekfragment. We streven ernaar een aangename D- en toch af en toe wel wat C-achtige quiz op u los te laten met enkele onvervalste weggevers, maar ook bijgekruid met wat kuitenbijters.

Inschrijven:

  • Max. 6 spelers per ploeg.
  • Inschrijvingsgeld = € 18 per ploeg
  • Inschrijven kan via noordzuid@turnhout.be

 

Niet te missen: TV-première van “Duty of Care” – film van Nic Balthazar (60 minuten)

  • Woensdag 2 november om 20.35 uur op CANVAS
  • Vrijdag 4 november om 20.25 uur op NPO3 (Nederlandse zender)

Overal ter wereld worden de gevolgen van de opwarming van de aarde gevoeld. De VN waarschuwt voor een ‘code rood’ voor de mensheid. Maar zelfs de autoriteiten op klimaattoppen lijken machteloos. Enter Roger Cox. Ondanks de vele stemmen die voorspelden dat hij niet zou slagen, won hij in 2015 zijn eerste klimaatzaak waarin hij de Nederlandse overheid succesvol aanklaagde.
In dit spannende courtroom drama volgt regisseur Nic Balthazar Cox in zijn strijd tegen Shell en andere grote spelers. Het uitgangspunt: iedereen met grote verantwoordelijkheid heeft een zorgplicht en dus de plicht om alle andere aardbewoners en de toekomstige generaties een recht op leven te geven. 

 

Wat kan jij doen?

Met jouw steun bouwt 11.11.11 aan een rechtvaardige wereld en een betere, duurzamere toekomst. Dankzij schenkers kan 11.11.11 de problemen bij de wortels aanpakken en de krachten bundelen van tientallen organisaties, honderden burgerinitiatieven en duizenden vrijwilligers.

Steun 11.11.11! Stort je bijdrage op BE30 0000 0000 1111.