Cultuurhuis de Warande

de Warande TurnhoutWanneer je cultuur zegt in Turnhout, zeg je in een adem De Warande. In de achtertuin van het kasteel ligt deze vernieuwde cultuurtempel. Hier is altijd wel iets te doen, het hele jaar door. Een theatervoorstelling, een tentoonstelling, een concert … Zowel grote als kleine artiesten stelen de show.

 

Ontstaan voor EXPO 58

Het idee althans. De plechtige opening vond plaats in 1972. Sindsdien groeide De Warande uit tot een multifunctioneel cultuurhuis. Volwassenen, jongeren, kinderen en zelfs scholen trekken hier naartoe als ze zich willen laten vervoeren door cultuur met een grote C. Filmfestival Open Doek, Strip Turnhout, Architectuurvereniging Ar-Tur en Kunst in Zicht wonen ook in de Warande.

 

Fonkelnieuw geschitter

 In 2005 opende De Warande met de Kuub een prachtzaal die uitblinkt door haar vormgeving. Dat smaakte naar meer. In 2012 trekt De Warande het doek van een vernieuwd cultuurcomplex. De upgrade is indrukwekkend: een nieuwe centrale hal, een nieuw café, een nieuwe Tuinzaal, een nieuwe exporuimte en een spiksplinternieuwe ondergrondse fuifzaal!

 

Achter de schermen

Wil je graag de werking van de Warande achter de schermen leren kennen? Breng dan onder leiding van een gids een bezoek aan het cultuurhuis.

Lees alles over

de Warande

Contact

Stad Turnhout

Campus Blairon 200, 2300 Turnhout

014 44 33 11 | contacteer ons

Vandaag gesloten

alle openingsuren